- Van Kaathoven
- Kennis
- Nieuws
- OpenWaste® introduceert bedrijfsafvalinzameling in Maastricht
OpenWaste® introduceert bedrijfsafvalinzameling in Maastricht
Vanaf begin juni zal het logo van OpenWaste® een vertrouwd beeld vormen in de straten van Maastricht. OpenWaste® zal de inzameling van bedrijfsafval in de binnenstad van Maastricht starten. Dit markeert een nieuwe mijlpaal voor zowel OpenWaste® als voor de bedrijven en inwoners van Maastricht.
OpenWaste® is een coöperatieve samenwerking tussen meerdere afvalinzamelaars. Hoewel deze bedrijven in principe concurrenten van elkaar zijn, bundelen zij hun krachten in dit collectief met het uiteindelijke doel om emissievrije stadslogistiek in heel Nederland te realiseren. Na succesvolle implementaties in 10 andere Nederlandse steden, waaronder eerder in 2024 Tilburg, Den Bosch en Eindhoven, is nu Maastricht aan de beurt. Emissievrije inzameling in Maastricht zal in de nabije toekomst een feit zijn. Op korte termijn verwachten we een afname van verkeersdrukte, geluidsoverlast en schadelijke emissies door de inzamelwagens.
In Maastricht hebben de inzamelaars Van Happen Containers, BNext, Van Kaathoven en REMONDIS Nederland B.V. besloten om hun krachten te bundelen. Van Kaathoven zal het inzamelvoertuig en het benodigde personeel voor de operatie leveren. Janneke de Schutter, directeur van Van Kaathoven en lid van OpenWaste®, kijkt uit naar deze ontwikkeling: “Met één voertuig voor alle gescheiden afvalstromen bevorderen we een schonere, toegankelijkere en veiligere binnenstad. Het is fantastisch om deze nieuwe stap in Maastricht te zetten!”
Uniek collectief
OpenWaste® heeft zich ten doel gesteld om tegen 2025 maar liefst 40 binnensteden te hebben geïmplementeerd. Deze ambitieuze doelstelling kan niet door de huidige 12 leden alleen worden bereikt. Thijs Pennink, voorzitter van OpenWaste®, benadrukt: “Onze ambitieuze doelstelling is gericht op een versnelde overgang naar emissievrije inzameling. Wij nodigen andere inzamelbedrijven uit om zich bij ons aan te sluiten, zowel private als publieke organisaties zijn welkom.”
Bron: OpenWaste.nl