- Van Kaathoven
- Kennis
- Nieuws
- Van Kaathoven nieuwe afvalinzamelaar Weert
Al sinds 1960 is Van Kaathoven ‘weg van afval’. Vanaf juli 2020 verzorgt het familiebedrijf de huis-aanhuisinzameling voor de gemeente Weert. Aan het woord zijn medewerkers Bas Ruijters (Sales Manager) en Pascal van den Bekerom (Operations Manager). Zij vertellen vol enthousiasme over de organisatie, de duurzame, rood-zwarte voertuigen in de gemeente Weert en de start op 1 juli.
Afvalbeheer, -inzameling en -verwerking
Van Kaathoven is vooral actief in Zuidoost-Nederland, met het hoofdkantoor in Eindhoven en vestigingen in Uden, Sint-Oedenrode en Sittard. “Onder het motto ‘weg van afval!’ richt Van Kaathoven zich samen met zusterbedrijven Rondo en Valor volledig op afvalbeheer, afvalinzameling en afvalverwerking. Samen bieden we gemeenten en bedrijven een breed pakket aan afvaldiensten: met passie voor ons vak en een sterke focus op de klanten”, aldus Van den Bekerom.
Duurzaamheid
Duurzaamheid is een belangrijke pijler bij Van Kaathoven. Ruijters verklaart: “In samenwerking met gemeente Weert werken we zo ‘groen’ mogelijk en kijken naar ontwikkelingen om nog duurzamer te worden. We hebben ongeveer honderd vrachtwagens rondrijden. Ook daarin blijven we investeren. Bij u als Weertenaar wordt vanaf 1 juli 2020 het afval opgehaald met gloednieuwe en zuinigere EURO VI-wagens met minder CO2-uitstoot. Daarnaast is, in voorbereiding op de ophaalrondes, de meest efficiënte route bepaald, om de uitstoot en zeker ook de verkeersveiligheid te bewaken.” Duurzaamheid gaat ook hand in hand met innovatie. Samen met schoonmaakbedrijf CSU heeft afvalspecialist Van Kaathoven de circulaire innovatie ‘Darin’ ontwikkeld voor kantoren en kantines om afval dat op de werkvloer ontstaat goed te scheiden, waarna de schoonmaker het op een goede manier kan verwerken bij het legen van de bakken. Dat is één van de manieren waarmee ze zorgen voor een betere scheiding van het afval. Hierin is ook een rol weggelegd voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en studenten. Veel verschillende groepen zijn erbij betrokken en Van Kaathoven acteert hierbij als regisseur.
Maatschappelijk ondernemen
Niet alleen persoonlijk, duurzaamheid en inventiviteit zijn belangrijke pijlers voor Van Kaathoven, ook maatschappelijke betrokkenheid hoort daarbij. “Wij zijn gecertificeerd bij de Prestatieladder voor Sociaal Ondernemen. Opdrachtgevers, met name gemeenten, vragen er ook actief om. Het werk dat wij doen, bijvoorbeeld op de milieustraat, leent zich uitstekend voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt”, aldus Van den Bekerom.
Betrokken en persoonlijk
Bij een opdrachtgever als de gemeente Weert, komt meer kijken dan alleen afvalinzameling. “De afgelopen maanden hebben we er samen met de gemeente alles aan gedaan om de overgang vanaf 1 juli zo soepel mogelijk te laten verlopen. Er is ons alles aan gelegen om het huishoudelijk afval op een zorgvuldige manier op te halen en te laten verwerken, zodat de inwoners er zo min mogelijk van merken”, vertelt Ruijters. Daarbij besteedt Van Kaathoven extra aandacht aan de eerste weken, om het vervolg van de huisvuilinzameling zo veilig, efficiënt en duurzaam mogelijk in te richten. Van Kaathoven heeft de professionaliteit, ervaring én kennis en kunde aan boord om de inzameling bij grote gemeentes succesvol aan te pakken. Momenteel rijden ze al huisvuilroutes bij diverse gemeentes in Zuidoost-Nederland. De afvalspecialist is dan ook erg blij met de opdracht voor de gemeente Weert, die precies in dit plaatje past. Van den Bekerom: “We houden graag korte lijnen. Van Kaathoven is vernieuwend, persoonlijk en onverschrokken. Daar staan we voor en dat is wat ons onderscheidt van andere dienstverleners.”
Een klanttevredenheidsscore van 8,2
In een recent gehouden klanttevredenheidsonderzoek behaalde het bedrijf een tevredenheidsscore van maar liefst een 8,2. Inwoners van Weert en de kerkdorpen Laar, Altweerterheide, Tungelroy, Stramproy en Swartbroek hoeven zich dus geen zorgen te maken. Van Kaathoven vraagt alvast begrip als de container niet exact op hetzelfde tijdstip geledigd wordt. Zet daarom voor de zekerheid de container op de ledigingsdag vóór 07:30 uur klaar. De beladers en chauffeurs van Van Kaathoven zijn getraind in een juiste manier van afvalinzameling. De duobakken met een gemeentesticker worden wekelijks geledigd. Na lediging wordt de container netjes teruggeplaatst. Heeft u vragen, stel ze gerust aan de belader bij u in de straat. Of neem telefonisch contact op met de Huisvuildesk. Met één belletje wordt een probleem eenvoudig opgelost en een vraag vriendelijk beantwoord. Op www.weert.nl (zoekterm: huisvuil) vindt u meer informatie over de duobak, de ophaaldagen en meer over afval.
Van Kaathoven: ook voor alle bedrijven in Weert!
Naast huishoudelijk afval, is Van Kaathoven ook gespecialiseerd in de afvalinzameling voor bedrijven. Van papier tot restafval en van gft tot kunststof. Ruijters: “Onze afvalspecialisten nemen alle afvalstromen van uw organisatie nauwkeurig onder de loep, om hier het maximum aan nieuwe, waardevolle grondstoffen uit te herwinnen.” Binnenkort ontvangen alle bedrijven in Weert een kaartje met een kennismakingsactie: voor iedere onderneming, groot of klein, die zich in deze periode aansluit bij Van Kaathoven voor de inzameling van bedrijfsafval, doneert de afvalspecialist een bijdrage aan Stichting Voedselbank Weert. En dat is hard nodig laat Frank Sweegers, secretaris van de Voedselbank in Weert, weten.
“In deze crisistijd heeft de voedselbank meer hulp nodig dan ooit. Steeds meer mensen moeten noodgedwongen een beroep doen op ons, terwijl het steeds lastiger wordt om (voedzame) levensmiddelen te vergaren. Wij zijn heel erg blij met de actie van afvalspecialist Van Kaathoven, dat zij op deze manier onze voedselbank juist in deze moeilijke tijd een extra handje helpen.”
Sluit als ondernemerscollectief aan, of ga individueel met hen het gesprek aan over afvalbeheer, -beheer en –verwerking en binnen enkele weken bent ook u ‘weg van afval’!